21 Mart 2013 Perşembe

şekilcilik...


insanların fiziksel özelliklerini değiştiremeyeceklerini ben de biliyorum. ancak doğuştan gelen o fiziği kabul edilebilir bir şekle sokmak insanın kendi tasarrufunda.

çok güzel bir kadın olduğumu düşünmüyorum ama doğru saç doğru tarz doğru giyim doğru tavır ve ruh hali ile gayet güzel bir kadınım. lise yıllarında taş gibi diye anılan muhteşem kız arkadaşlar vardır yıllar geçtikçe bir bakarsınız  annenizle gün arkadaşı olurlar. bildiğin anadolu kadını kıvamında hepsi. 

karşı cinste fiziksel özelliklerinden çok mevcut özelliklerini nasıl değerlendirdiğine bakıyorum. kimseyi kısa boylu olduğu için, zayıf ve kası yok diye istememezlik etmedim. ama bir erkek saçlarını yandan da tarayabilir, düzgün bir şekilde jöleleyebilir de. pırıl pırıl mis gibi giyinip saçını başını adam gibi traş ettirip bir tarz da tutturabilir. saç kesimi, giydiği gömlek, bakışı, duruşu tipinden bile önemlidir benim yanımda. burnundan sarkan kıllar için allaha zırlamasına gerek yok, ya da yemek yemekten kendini alamayıp götü göbeği büyütüp ortalıkta gezip sonra kimse bana şekilcisin diyemez.

sen kendi bedenine saygı duymayıp sonra benden onu sevmemi bekleyemezsin.

ne demek istediğimi bir örnekle anlatayım. olgun şimşek mesela. adamın tipi ortada , öyle çok umut verici değil. ancak yalan dünya dizisinde kıro bir adamla kardeşi olan oyuncuyu canlandırıyor. her seyrettiğimde aynı şeyi soruyorum kendime. olgun şimşek bana kendi haliyle çok çekici geliyor, adam yanımda olsun ben hayran hayran izleyeyim, dinleyeyim kendisini. ama aynı tiple tamam belki biraz abartıyor ama bir başka karakteri canlandırdığında adamı iğrenç buluyorum.

ha mesela özcan deniz örneği, adam kendini baştan yarattı. o bildiğin güneydoğulu türkücü kıvamından gayet modern bir erkeğe dönüştü, hiç bana parası var vs diye itiraz etmeyin. ido tatlıses diye bir örnek var, adamı altın suyuna batırsan şekle girmiyor. çünkü aynı zamanda bir insanı çekici yapan hayattaki duruşu ve hayata bakışı.

e buyur işte, aynı fizik ama iki farklı kullanım şekli. ben buna önem veriyorum işte. ister şekilci deyin, ister başka bir şey umrumda değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder